Antena 3 CNN Actualitate Social Cum își păcălesc supermarketurile clienții! Ce cumpărăm de fapt

Cum își păcălesc supermarketurile clienții! Ce cumpărăm de fapt

Cum își păcălesc supermarketurile clienții! Ce cumpărăm de fapt
Sursa foto: foto: Pixabay.com
28 Sep 2018   •   12:58

Cumpărăm gheaţă la pungă, în loc de produse alimentare congelate! Inspectorii ANPC au descoperit o cantitate de gheaţă mult mai mare pe produsele congelate, decât cea declarată de producător.

Filmaţi cu o cameră ascunsă, angajaţii ridică din umeri atunci când sunt întrebaţi de ce legumele sau fructele congelate sunt îmbrăcate într-un strat gros de gheaţă.

Pungile cu zăpadă din frigiderele unui supermarket ascund legume congelate. Abia după ce se uită pe etichetă, cumpărătorul îşi poate da seama că sub amabalajul de plastic este spanac şi broccoli.

În urma controalelor, inspectorii ANPC au constatat că file-ul de pangasius are cu 20% mai multă glazură de gheaţă faţă de cât declara producătorul. Când vine vorba despre fructele şi legumele congelate, acestea erau decolorate, deformate şi aveau gheaţă excesivă în ambalaj.

Specialiştii ne recomandă să ne uităm la gramajul de pe ambalaj şi să cântărim produsul după ce îl decongelăm. Trebuie să fim atenţi la modul în care păstrăm produsele. Nu toate pot fi recongelate. La fel de important este termenul de valabiliate, dar şi data la care au fost fabricate.

×
Subiecte în articol: supermarketuri gheata
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close