Antena 3 CNN Actualitate Social Cum poate avea România drumuri naţionale şi autostrăzi fără costuri mari

Cum poate avea România drumuri naţionale şi autostrăzi fără costuri mari

Cum poate avea România drumuri naţionale şi autostrăzi fără costuri mari
Sursa foto: FOTO: Pixabay
09 Oct 2017   •   11:18

Reabilitarea asfaltului cu ajutorul tehnologiei de reciclare la rece este soluţia viitorului pentru a avea drumuri naţionale şi autostrăzi cu preţuri mult mai mici. România se află la coada clasamentului privind starea drumurilor, potrivit adevarul.ro.

Asta în condiţiile în care 38% din reţeaua de drumuri din ţara noastră, adică 33.000 de kilometri, este formată din drumuri pietruite şi de pământ.

Autorităţile pot schimba clasamentul prin reciclarea asfatului vechi şi turnarea de noi drumuri naţionale şi autostrăzi.

„Noi avem capacitatea şi deţinem tehnologia necesară reciclării asfaltului existent. Concret se scoate asfaltul şi cu un aport de agretae, emulsie şi ciment se face un nou asfalt. Am realizat reciclare de asfalt în Republica Moldova, pe M3”, explică directorul general al companiei Delta Danube Total Grup, inginerul Athanasios Schinas.

Procedura de reciclare la rece este economică, rapidă, acceptată din punct de vedere al protecţiei mediului, presupune mai puţine restrictii asupra circulaţiei publice şi se poate realiza o economisire semnificativă a cheltuielilor de material.

×
Subiecte în articol: autostrazi drumuri costuri România
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close