Antena 3 CNN Actualitate Social De ce au respins magistraţii eliberarea lui Borcea: Copiii nu sunt un criteriu, i-a folosit ca tertip

De ce au respins magistraţii eliberarea lui Borcea: Copiii nu sunt un criteriu, i-a folosit ca tertip

De ce au respins magistraţii eliberarea lui Borcea: Copiii nu sunt un criteriu, i-a folosit ca tertip
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Noi 2017   •   15:21

Magistraţii Tribunalului Ilfov spun, în motivarea deciziei de respingere a liberării lui Cristian Borcea, că cei şapte copii ai săi nu reprezintă un criteriu pentru a fi pus în libertate, ci din contră, un tertip invocat cu uşurinţă pentru a putea scăpa de răspunderea faptelor comise.

„Privitor la situaţia familială a deţinutului (șapte copii în întreţinere din care șase minori), instanţa constată că aceasta nu se circumscrie niciunui criteriu de analizat la aprecierea oportunităţii acordării liberării condiţionate unui condamnat. Chiar şi aşa, aceasta ar trebui privită ca o cauză de agravare a situaţiei sale deoarece condamnatul, la data comiterii faptelor, a acţionat cu extrem de mare uşurinţă, nesocotind posibilitatea de a fi sancţionat pentru faptele reprobabile pe care le comite şi acceptând totuşi producerea rezultatului vătămător, fără a-şi lua în considerare câtuşi de puţin familia. Acum, din poziţia delicată în care se află, se constată că foloseşte această situaţie în mod invers, ca un tertip, invocând-o pentru a putea scăpa cât mai uşor de răspunderea penală”, se arată în motivarea instanţei.

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, în octombrie, ca fostul acţionar de la Dinamo Cristian Borcea să rămână în închisoare. Dinamovistul se află la Penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat definitiv, în 2014, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: eliberare Cristian Borcea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close