Antena 3 CNN Actualitate Social Prima reacție a șefului APIA, demis de ministrul Agriculturii după scandalul stufului din Deltă

Prima reacție a șefului APIA, demis de ministrul Agriculturii după scandalul stufului din Deltă

Antena 3 CNN a obținut prima reacție a șefului APIA demis de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, chiar înainte de a fi audiat de procurorii de la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   17:20

Ministrul social-democrat invocă întârzierea plății subvențiilor către fermieri, ca motiv al demiterii, dar PNL acuză că, de fapt, Barbu ar fi făcut presiuni asupra liberalului Ionuț Lupu cu scopul de a debloca subvenții pentru afaceri cu stuful din Deltă, controlate de firmele lui Paul Stănescu

"Este vorba despre doi beneficiari din Tulcea, care au depus niște cereri de plată în cursul anului 2023. Reprezentanții Parchetului European au dorit mai multe informații despre modul în care au fost instrumentate aceste cereri de către funcționarii APIA și modul în care au evoluat toate discuțiile de-a lungul timpului. 

Cei doi beneficiari au fost o bună perioadă în control administrativ. Într-un interval de două zile ei au parcurs aceste cereri de plată, ceea ce mi-a creat o serie de suspiciuni, motiv pentru care am cerut puncte de vedere de la direcțiile abilitate din cadru APIA. 

Am primit niște puncte de vedere care au arătat că acei beneficiari nu sunt eligibili la plată, motiv pentru care le-am transmis colegilor din județul Tulcea", a declarat Ionuț Lupu, fostul șef al APIA.

 

×
Subiecte în articol: APIA scandal ministrul Agriculturii
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close