Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandal cu iz penal în PSD după demiterea șefului APIA | Se cere demisia ministrului Agriculturii

Scandal cu iz penal în PSD după demiterea șefului APIA | Se cere demisia ministrului Agriculturii

Un scandal cu iz penal care îl vizează pe numărul doi din PSD, Paul Stănescu, izbucnește în ţară chiar în ziua marilor negocieri dintre PSD şi PNL.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   19:04

Este vorba despre anchete care vizează două firme controlate de secretarul general al partidului care au dus la demiteri şi solicitări de demisii azi.

În octombrie anul trecut DNA şi Parchetul European sunt sesizate în urma unei anchete jurnalistice care arăta că Florin Barbu, ministrul agriculturii ar fi introdus un proiect de lege în parlament, anul trecut, prin care recoltarea stufului din Delta Dunării ar fi devenit activitate agricolă. Şi în consecință, beneficiară de subvenții europene.

O anchetă jurnalistică a arătat că imediat două firme conduse de fiul lui Paul Stănescu şi soţia unui fost consilier al lui Paul Stănescu au depus cereri de finanțare de 4,5 milioane de euro subvenții de 36 mii hectare de stuf.

Ieri, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, un apropiat al lui Stănescu, îl demite pe şeful APIA, Ionuţ Lupu de la PNL.

Motivul pentru care șeful APIA a fost demis 

Șeful APIA  a fost demis din cauza întârzierilor la plată a subvențiilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Decizia a fost publicată aseară, cu o noapte înainte de ședința coaliției de azi în care, conform surselor PNL va cere demisia ministrului Barbu.

După acest scandal apare informaţia că pe lângă ancheta DNA privind legea stufului din Deltă, Ionuţ Lupu a depus deja o plângere la DNA în care se plângea ca e presat să facă aceste plăţi.

Mai mult, azi, Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, îl citează azi la audiere, procedură care însă a fost amânată pentru o altă zi.

×
Subiecte în articol: scandal APIA subventii stuf Delta Dunarii
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close