Dezvăluiri despre alimentele din România. Tone de importuri de fructe și legume toxice

30 Apr 2018   •   19:16
Dezvăluiri despre alimentele din România. Tone de importuri de fructe și legume toxice Exclusiv

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre alimentele din România.

Românii se confruntă cu trei mari probleme în ceea ce privește alimentația:

- importuri masive de legume și fructe din spațiile non-UE pline de pesticide și alte sumbstanțe periculoase

- diferențele de calitate între produsele din Est și cele din Vest

- unele produse românești aflate pe piață, pline de E-uri, pesticide și alte chimicale

„Rolul meu e de a produce în România, în așa fel încât românul să fie mulțumit. Programul acesta de tomate se vede pentru suprafețe încălzite. În timpul iernii, nu putem să asigurăm întreaga cantitate și întregul consum. România se alimentează din patru surse, din sere și solare, care înseamnă o perioadă care asigură producție începând din luna aprilie, a doua cale de alimentare cu tomate e campul care nu asigură decât perioada de vară, al treilea este importul pe perioadele extratimpurii și evident, solarele reci. Nu putem în ianuarie, nu putem în februarie, să asigurăm tot consumul”, a spus Ministrul Agriculturii. 

„Oamenii sunt antrenați în campul muncii. Este avantajul de a aduce pe piață produse. Și eu sunt consumator și cer să se realizeze programul de tomate, programul de carne de proc din rase autohtone. Sunt acțiuni concrete și care se văd”, spune Petre Daea.

Ministrul Daea spune că în anumite supermarketuri „există produse românești și carne românească” și acest lucru se va extinde și la alte produse. „Cartonul cu 30 de ouă costă 12 lei”, într-un anumit supermarket, mai spune ministrul.

Petre Daea a vorbit și despre deficitul de carne de porc din țara noastră. „Noi avem ca produse importate carnea de porc. Acest produs este deficitar în România și ne-am propus program separat. Am reconsiderat modul de acțiune. Importăm peste două milioane de porci”.

x close