Antena 3 CNN Actualitate Social Dobânzile cresc pentru creditele în lei. Criza începe să se facă simțită pe bursele mondiale

Dobânzile cresc pentru creditele în lei. Criza începe să se facă simțită pe bursele mondiale

Dobânzile cresc pentru creditele în lei. Criza începe să se facă simțită pe bursele mondiale
25 Oct 2018   •   21:27

Vești proaste pentru români: dobânzile sunt în creștere pentru creditele în lei. Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează dobânzile la împrumuturile în moneda națională, a urcat joi la 3,39%, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni și jumătate, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Chiar dacă nivelul este mai mic decât cel consemnat în august, trebuie menționat că în august nivelul era cel mai mare din 2014 încoace, iar anul trecut indicele ROBOR se situa în jurul a 1%, scrie libertatea.ro.

În funcție de ROBOR se calculează ratele de la creditele imobiliare contractate prin programul „Prima Casă”. Dobânda se calculează astfel: ROBOR la trei luni plus două puncte.

Dacă anul trecut, rata unui credit de 250.000 de lei contractat pe 30 de ani era în jur de 1.000 de lei pe lună, acum rata este în jur de 1.400 de lei, în funcție de bancă.

×
Subiecte în articol: dobanzi credite
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close