Antena 3 Actualitate Social Doi militari fac mărturii cutremurătoare despre dotarea Armatei Române. Ministrul Apărării răspunde acuzațiilor

Doi militari fac mărturii cutremurătoare despre dotarea Armatei Române. Ministrul Apărării răspunde acuzațiilor

30 Iun 2017   •   14:15
Doi militari fac mărturii cutremurătoare despre dotarea Armatei Române. Ministrul Apărării răspunde acuzațiilor

Mărturii explozive despre dotarea Armatei Române şi modul în care se face revizia camioanelor din bazele militare. Doi militari au povestit în direct la Radio ZU despre riscul enorm la care se expun militarii zilnic. Mai mult decât atât, în teatrele operaţionale, povestesc militarii, România s-a făcut de râs şi a primit de milă tehnică de la aliaţi.

„Ar fi multe de spus pe tema accidentului. Nu numai tehnica auto e praf, gândiți-vă că și corturile sunt praf. Când plecăm, ne învelim cu folia să nu ne plouă noaptea. Dacă nu ne-ar fi dat americanii tehnică de-a lor, ar fi fost un măcel total. Poliția locală are mașini cu aer condiționat. Noi murim de căldură vara sub prelata aia, iarna murim de ger în ele, facem degerături la picioare”, a spus un militar.

Un alt militar a precizat că în sistemul miliar nu se mai face nicio investiție de zeci de ani.

„Am plâns foarte mult, îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă, de cei trei camarazi. Am reușit să părăsesc sistemul ăsta, am plecat pentru că nu am mai putut. E un sistem bolnav, nimic nu s-a făcut de zeci de ani. Gândiți-vă, să te duci în Irak cu un Aro. Nimic nu se face, noi suferim, noi plângem”, a spus un alt militar.

Ministrul Apărării Adrian Țuțuianu vine cu un răspuns la acuzațiile celor doi militari.

„M-am documentat cu privire la procedeele pe care Armata Română le aplică. Din datele pe care le am, rezultă că nu poate pleca din unitate o mașină care nu are inspecția tehnică făcută. Toate aceste mijloace auto trebuie să aibă polițe RCA, iar la ieșirea din cursă, fiecare autovehivul trebuie să fie verificat. Dacă se fac formal, sunt vinovați cei care nu respectă reglementările existente”, a declarat ministrul Apărării Adrian Țuțuianu.

 

 

 

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close