Antena 3 CNN Actualitate Social Dosar penal în cazul celui de-al doilea pacient ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Dosar penal în cazul celui de-al doilea pacient ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat miercuri că a deschis un al doilea dosar penal în cazul unui alt pacient care a fost operat în luna martie 2019 la Spitalul Floreasca şi care ar fi suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale.

Dosar penal în cazul celui de-al doilea pacient ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca
08 Ian 2020   •   13:55

"La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operaţii pentru bolnavi cronici a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale", se arată într-un comunicat de presă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 precizează că în acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei audiază, miercuri, ca martori, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei care a suferit în luna decembrie 2019 arsuri pe masa de operaţie.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea chirurgului Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close