Antena 3 CNN Actualitate Social 2015, România. 11 copii și părinții lor trăiesc în sărăcie, într-o hală dezafectată din Iași. Tu îi poți ajuta!

2015, România. 11 copii și părinții lor trăiesc în sărăcie, într-o hală dezafectată din Iași. Tu îi poți ajuta!

2015, România. 11 copii și părinții lor trăiesc în sărăcie, într-o hală dezafectată din Iași. Tu îi poți ajuta!
09 Dec 2015   •   09:38

Mai mulţi copii care trăiesc în sărăcie, într-o hală dezafectată din Iaşi, au şansa unei vieţi mai bune, cu ajutorul unor organizaţii caritabile din Marea Britanie, dar şi al Fundaţiei Mereu Aproape şi formaţiei Proconsul.

Campania a fost demarată în Londra de un grup de românce. Impresionate de sacrificiile şi lipsurile copiilor care învaţă foarte bine, în ciuda condiţiilor vitrege în care trăiesc, s-au apucat să strângă fonduri pentru a-i ajuta. Li s-au alăturat Fundaţia Mereu Aproape şi trupa Proconsul. Cu toţii vor încerca să strângă bani pentru a le construi case acestor copii.

La periferia Iaşi-ului într-o hală dezafectată trăiesc 25 de oameni. 11 copii se joacă la câţiva paşi de trenurile care trec în mare viteză. De sărbători micuţii nu-şi permit decât să viseze la o viaţă mai bună.

Într-o cămăruţa improvizată pe unul dintre peroane, doi părinţi sunt copleşiţi de greutăţi. Muncesc pe unde apucă, iar cele 14 milioane adunate din alocaţia de handicap a mezinului şi pensia de îngrijire, abia le ajung să îşi crească cei cinci copii. Se ambiţionează totuşi, să îi trimită, pe toţi, la şcoală.

Impresionate de drama acestor oameni, în colaborare cu alte două organizaţii caritabile, un grup de mame românce stabilite în marea Britanie strâng bani ca să îi ajute. Mai multe evenimente caritabile vor avea loc săptămânile următoare. Trupa Proconsul va susţine un concert duminică.

Proiectul a fost adus în atenţia Asociaţiei Mamicile din UK de Fundaţia Mereu Aproape.

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close