Antena 3 Actualitate Social Guvernul a aprobat achiziţia de elicoptere şi simulatoare de zbor pentru situaţii de urgenţă

Guvernul a aprobat achiziţia de elicoptere şi simulatoare de zbor pentru situaţii de urgenţă

17 Iul 2018   •   19:19
Guvernul a aprobat achiziţia de elicoptere şi simulatoare de zbor pentru situaţii de urgenţă

În şedinţa Executivului de marţi, a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind achiziţia centralizată de elicoptere şi simulatoare de zbor aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a fost desemnat drept unitate de achiziţii centralizată în acest sens, MAI intenţionând să suplimenteze dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV) cu 22 elicoptere (10 elicoptere uşoare şi 12 elicoptere medii/grele) şi cu cel puţin un simulator de zbor.

"Acestea vor îmbunătăţi substanţial capacitatea de răspuns şi de pregătire în cazul situaţiilor de urgenţă de amploare şi intensitate deosebită. De asemenea, amplasarea în teritoriu a resurselor ce vor fi achiziţionate va permite furnizarea unui răspuns rapid în situaţii de urgenţă pe întreg teritoriul naţional, dar şi acoperirea a două componente esenţiale a misiunilor de căutare-salvare, respectiv cele din mediul montan şi misiunile pe mare", precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: guvern achizitie elicoptere urgenta

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close