Antena 3 CNN Actualitate Social Incendiu uriaș în Mehedinți. Zece hectare de vegetație uscată și o pădure de pin sunt cuprinse de flăcări

Incendiu uriaș în Mehedinți. Zece hectare de vegetație uscată și o pădure de pin sunt cuprinse de flăcări

Incendiu uriaș în Mehedinți. Zece hectare de vegetație uscată și o pădure de pin sunt cuprinse de flăcări
19 Iul 2017   •   10:05

Update: Potrivit inspectorului şef al ISU Semenic, col. Florentin Dragomir, incendiul ar putea fi stins până diseară, în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile., informează Agerpres.

”Noi anticipăm, dacă vremea ţine cu noi şi nu bate vântul, ca până în această seară să lichidăm incendiul. Dacă nu, urmează să continuăm şi mâine. În mare, ar fi circa zece hectare, însă e vorba de focare izolate. Sunt două piscuri pe un versant unde ard 10 - 12 focare izolate. Având în vedere că se află exact pe creastă, pădurea de pin nu este foarte deasă, sunt câte doi - trei, în pâlcuri'” a precizat col. Florentin Dragomir. 

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi, Raluca Tîrcă, elicopterul MAI care sprijină pompierii în acţiunea de stingere a incendiului a făcut deja prima alimentare. 

”Elicopterul a făcut prima alimentare la Barajul lui Iovan şi acum acţionează pentru stingerea incendiului. Alimentarea cu apă a sacilor stingători se va asigura cu sprijinul ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, care dispune de o autospecială cu apă şi spumă, pe stadionul din oraşul-staţiune Băile Herculane”, declară Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi. 

 

Știrea inițială: Zece hectare de vegetaţie uscată şi o pădure de pin negru ard încă de ieri în parcul Naţional Domogled din județul Mehedinți. Pompierii au ridicat de la sol elicopterele pentru a localiza focarele şi posibilităţile de propagare, iar în această dimineață, peste 60 de salvatori militari și 10 lucratori silvici au început să intervină pentru stingerea incendiului de pădure.  Dar pentru că zona este una greu accesibilă  a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket".

"În această dimineaţă, peste 60 de salvatori militari şi zece lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată, pe raza Ocolului Silvic Târniţa, în locul numit Vârful lui Stan, pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip Bambi Bucket, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol", a afirmat Raluca Tîrcă. 

În funcție de evoluția evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la fața locului cu grupări operative de salvatori din alte judete limitrofe.

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close