Antena 3 CNN Actualitate Social Irina Margareta Nistor, decorată de Franța pentru "angajamentul său în serviciul culturii”

Irina Margareta Nistor, decorată de Franța pentru "angajamentul său în serviciul culturii”

Irina Margareta Nistor, critic de film, a primit de la Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer însemnele de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor pentru angajamentul său în serviciul culturii, al cinematografiei.

Irina Margareta Nistor, decorată de Franța pentru "angajamentul său în serviciul culturii”
de Claudia Popovici    |    05 Iul 2021   •   16:18

O cunoaștem cu toții, dar mai ales îi recunoaștem vocea. Irina Margareta Nistor ne-a deschis fereastra spre lumea cinematografiei într-o epocă în care cortina de fier ne ținea prizonieri în comunism.

La începutul lunii iulie, Irina Margareta Nistor, critic de film, a primit de la ambasadoarea Franţei, Laurence Auer însemnele de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor pentru angajamentul său în serviciul culturii, al cinematografiei.

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer a precizat la evenimentul desfăşurat înainte de deschiderea Festivalului Filmului Francez că Irina Margareta Nistor reprezintă o autoritate în România, în Europa în domeniul cinematografiei, cronicile sale fiind apreciate atât de profesionişti, cât şi de public.

De asemenea, ambasadoarea Franţei a subliniat că Irina Margareta Nistor a dublat peste 5.000 de filme franceze, engleze, italiene şi spaniole, printre care multe interzise în România lui Nicolae Ceauşescu, şi a tradus din franceză şi engleză peste 100 de cărţi, romane, piese de teatru, dar şi dicţionare.

 

×
Subiecte în articol: irina margareta nistor
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close