Antena 3 CNN Actualitate Social La ordinea zilei. Fost ministru al Justiției: Prag pentru abuz, cât mai rapid

La ordinea zilei. Fost ministru al Justiției: Prag pentru abuz, cât mai rapid

La ordinea zilei. Fost ministru al Justiției: Prag pentru abuz, cât mai rapid
06 Iun 2017   •   18:32

Dana Grecu a vorbit, la emisiunea „La ordinea zilei”, despre pragul pentru abuz în serviciu.

„S-a demonstrat încă o dată că este necesar un prag. Şi asociaţiile profesionale, dar şi magistraţii, cât şi simplii cetăţeni au solicitat să se ştie pentru cât se face dosar penal. Adică nu poţi face dosar pentru pentru doi. Partea civilă, cu recuperarea prejudiciului, oricum se face. Problema era dacă facem sau nu facem dosar penal. S-a demonstrat că decizia 405 din 2016 stabilise că trebuie prag. Prin această decizie nu face decât să întărească decizia 405 de anul trecut, prin care legiuitorul trebuie să stabilească cuantumul acestui prag", a declarat Florin Iordache.

„Acest prag ar trebui să fie justificat. Eu cred până la urmă că scopul valorii acestui prag este să îngroape anumite persoane. Deci cred că lucrurile în continuare se fac tot ca un joc politic până la urmă”, spune Dragoș Frumosu, președinte UGSR.

Fost ministru al Justiției: Prag pentru abuz cât mai rapid

Întrebat la cât se ridică prejudiciul în dosarul Bombonica, avocatul acesteia Adrian Toni Neacșu a spus că „Parlamentul va trebui să stabilească acest prag așa cum consideră de cuviință, nu există absolut niciun criteriu după care va stabili. Prejudiciul concret în cazul nostru este undeva în jur de 80.000 de lei”.

Adrian Toni Neacșu, avocatul Bombonicăi Dragnea

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close