Antena 3 CNN Actualitate Social Mama elevului înjunghiat la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Bucureşti face acuzaţii grave la adresa conducerii şcolii | Agresorul de 15 ani a fost arestat pentru 30 de zile

Mama elevului înjunghiat la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Bucureşti face acuzaţii grave la adresa conducerii şcolii | Agresorul de 15 ani a fost arestat pentru 30 de zile

Mama elevului înjunghiat la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Capitală face acuzații șocante.

de Ana Ciuvică    |    05 Apr 2024   •   10:03

Ea susține că persoanele din conducerea școlii nu l-au lăsat pe fiul ei să o anunțe în legătură cu incidentul și că, în încercările sale de a afla ce s-a întâmplat, a fost trimisă de la o instituție la alta.

"Mama elevului înjunghiat a povestit că a fost anunțată de diriginta băiatului cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Femeia susține că nu a fost informată de fiul ei și nici de către directoarea școlii. Asta deși, conform procedurii, șefa unității de învățământ este cea obligată să anunțe atât familia, cât și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Din informațiile pe care le avem, Inspectoratul a fost anunțat imediat după producerea incidentului. A fost trimisă și o inspecție aici, care ajuns seara trecută la Colegiul Tehnic. Inspectorii au cerut aceștia mai multe documente de la directoarea liceului, documente pe care le-au primit. Acum urmează să se facă o cercetare. Cei de la Inspectorat vor decide dacă au fost respectate, într-adevăr, toate procedurile și dacă paza este corespunzătoare în această instituție.

Am văzut că astăzi li s-au cerut carnetele sau actele doveditoare ale calității de elev la acest liceu tuturor celor care au intrat în clădirea Colegiului Iuliu Maniu. Nu știm, bineînțeles, dacă acest lucru se întâmpla și înainte de atacul cu cuțitul.

Între timp, elevul înjunghiat urmează să fie externat astăzi de la Spitalul Grigore Alexandrescu. El s-a ales cu o rană la mână în urma agresiunii. Atacatorul său, un elev în vârstă de 15 ani, a fost inițial reținut pentru 24 de ore iar în cursul serii de ieri judecătorii au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.

În fața anchetatorilor, suspectul a declarat că a acționat din gelozie: după o altercație pe TikTok, a venit împreună cu alți trei tineri la colegiul unde învață presupusul său rival în dragoste, pe care îl acuză că i-a furat iubita. Acolo, a sărit gardul și l-a rănit pe elev cu un obiect tăietor-înțepător, după care a fugit, fiind prins de jandarmi.

În prezent, anchetatorii fac cercetări pentru loviri și alte violențe, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

×
Subiecte în articol: iuliu maniu București elev injunghiat
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close