x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Medic pediatru în lacrimi, după ce un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei tratamentului

de 06 Dec 2017   •   12:03
Medic pediatru în lacrimi, după ce un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei tratamentului 16
Foto: Pixabay.com

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino spune cu lacrimi în ochi că viețile copiilor blonavi sunt puse în pericol în acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piața medicamentelor din România. 

Cochino afirmă că unul dintre adolescenții pe care îi are în grijă a încercat să se sinucidă, disperat de lipsa tratamentului. Miercuri dimineata, la ora 10:00, la Guvern are loc o întâlnire între premierul Mihai Tudose, ministrul Sănătătii, Florian Bodog, dar și șefi ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. La întâlnire va participa la medicul Alexis Cochino.

“Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău (în lacrimi), cam asta e situația în pediatrie“, a declarat Alexis Cochino pentru europafm.ro.

sati