Antena 3 Actualitate Social Mesaje de Crăciun. Urarea de Crăciun vehementă a unui înalt ierarh ortodox român

Mesaje de Crăciun. Urarea de Crăciun vehementă a unui înalt ierarh ortodox român

24 Dec 2016   •   13:38
 Mesaje de Crăciun. Urarea de Crăciun vehementă a unui înalt ierarh ortodox român

Mesaje de Crăciun. ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, afirmă în Pastorala de Crăciun că ateismul şi ereziile atacă azi Biserica din toate părţile, folosind defăimarea şi intriga şi atrăgând în mecanismul lor atât sisteme filosofice, cât şi autorităţile lumeşti. Mesaje de Crăciun

Mitropolitul Olteniei susţine că, astăzi, în Europa, se fac eforturi pentru impunerea dreptului omului de a-şi alege orice fel de viaţă, "chiar şi cel mai păcătos posibil", iar acest fenomen periculos este numit modernism, "sistem care pune poftele omului deasupra cuvântului lui Dumnezeu şi a bunului simţ".

Mesaje de Crăciun Apel către credincioși

Mesaje de Crăciun ÎPS Irineu face apel la episcopi, preoţi, monahi şi credincioşi să se reunească în rugăciune pentru a apăra valorile creştine, aşa cum le-au apărat părinţii şi strămoşii noştri.

"Lupta Bisericii cu necredinţa şi cu ereziile nu s-a încheiat niciodată. Până azi, ateismul şi ereziile nu doar că există, ci chiar atacă Biserica din toate părţile. Sursa principală a necredinţei şi a ereziilor nu sunt doar rătăcirile omeneşti, ci şi răstălmăcirile din interiorul Bisericii. Pe măsură ce aceste rătăciri se umplu de o mare energie distructivă, devine tot mai limpede că la baza lor se află orgoliul omului şi ispita diavolului. Necredinţa în atare caz se pune pe sine întotdeauna deasupra Bisericii şi a adevărului evanghelic. (...) erezia şi necredinţa sunt rătăciri de la adevărul mântuitor care privesc nu doar aspecte particulare ale învăţăturii de credinţă, ci atacă violent însăşi esenţa vieţii creştine. Evident, aceşti duşmani ai Bisericii au înţeles că prin negarea directă a lui Dumnezeu nu îşi vor atinge scopul, pentru aceea au recurs la alte forme de rătăcire, folosind defăimarea şi intriga. Au atras în mecanismul lor atât sisteme filosofice, cât şi autorităţile lumeşti care să le susţină răutatea şi ura împotriva celor ce cred cu adevărat în Fiul lui Dumnezeu înomenit", afirmă ÎPS Irineu în Pastorala de Crăciun.

Mesaje de Crăciun. Care e boala lumii contemporane

Mesaje de Crăciun Potrivit Mitropolitului Olteniei, stilul de viaţă fără Dumnezeu s-a răspândit în multe colţuri ale lumii, aceasta devenind o boală a lumii contemporane care poate avea consecinţe apocaliptice.

"Duşmanii Pruncului Mântuitor s-au aşezat în locul lui Dumnezeu slujind întunericului care seamănă confuzie şi decepţie. În ultima vreme, a apărut convingerea că omul fără Dumnezeu este cel care determină viaţa lui, a societăţii şi a lumii. Pentru aceşti nefericiţi ai vremii fiecare om are dreptul să creadă sau să nu creadă, viaţa socială fiind modelată pe baza raţiunii persoanei umane. Aşa a început despărţirea omului de Dumnezeu şi scoaterea Creatorului din viaţa lui. Acest fel de viaţă fără Dumnezeu s-a răspândit cu repeziciune în multe laturi ale lumii. Astăzi, în Europa, se fac eforturi pentru impunerea dreptului omului de a-şi alege orice fel de viaţă, chiar şi cel mai păcătos posibil, opus voii lui Dumnezeu. Acest fenomen periculos este numit modernism, sistem care pune poftele omului deasupra cuvântului lui Dumnezeu şi a bunului simţ", susţine ÎPS Irineu.

Pentru Pastorala de Crăciun din acest an, ÎPS Irineu a ales ca motto 'Şi Cuvântul trup S-a făcut şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr', subliniind că Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos este o minune care a răscolit şi transformat lumea, istoria şi oamenii şi prin ea se bucură toţi cei care cred în Dumnezeu, care se simt pregătiţi pentru a-L primi şi a-L purta în inimi şi în suflete, întrucât "prin Pruncul nou născut ni s-a deschis nouă şi întregii creaţii o nouă cale şi o nouă viaţă în Biserică".

"Deci, Fiul lui Dumnezeu, născându-Se din Preasfânta Fecioara Maria, ne-a făcut cunoscut că El este începutul şi sfârşitul mişcării noastre spre Tatăl Cel ceresc. Unindu-Se cu noi prin trupul Său, El Însuşi ne conduce în Împărăţia cerurilor, ţinta la care a voit Dumnezeu dintru început să ne conducă prin mişcarea imprimată în existenţa noastră. În felul acesta, dacă Dumnezeu S-a făcut om şi noi ne vom îndumnezei prin harul Său mântuitor. Aceasta înseamnă că, prin Întruparea Sa, Domnul Hristos pune începutul Trupului Său tainic ca loc prin care Dumnezeu mântuieşte întregul neam omenesc. Ca atare, Mântuitorul nostru Se dăruieşte pe Sine oamenilor, cuprinzându-i în Sine şi împărtăşindu-i cu Trupul şi Sângele Său", mai spune ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close