Antena 3 Actualitate Social Ministrul George Ivaşcu, despre Roşia Montană: Pierderile statului român se pot ridica la 4,4 miliarde dolari

Ministrul George Ivaşcu, despre Roşia Montană: Pierderile statului român se pot ridica la 4,4 miliarde dolari

20 Iun 2018   •   13:42
Ministrul George Ivaşcu, despre Roşia Montană: Pierderile statului român se pot ridica la 4,4 miliarde dolari

Scandalul Roşia Montană este departe de a fi încheiat. Klaus Iohannis a acceptat să introducă subiectul pe ordinea de zi a CSAT din 27 iunie, la insistenţele Guvernului, cu doar două zile ca UNESCO să discute dacă va include zona în patrimoniul mondial.

Ministrul Culturii a declarat pentru Antena 3 că România riscă  să  piardă 4,4 miliarde, din cauza procesului Rosia Montană.  

„A fost solicitată o ședință a CSAT, care va avea loc pe data de 27. Perioada de discuție va fi în perioada 29-2 iulie. La ședința din 27, trebuie să avem o poziție oficială a statului român, pentru că riscăm să pierdem 4,4 miliarde de dolari, se va simți pe propria piele. Gold Corporațion a dat în judecată statul român și pretinde această sumă ca despăgubire pentru neexploatarea Roșiei Montane”, a spus Ivașcu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close