Antena 3 Actualitate Social Ministrul Muncii, despre legea salarizării: Toți bugetarii primesc 25% de la 1 ianuarie 2018

Ministrul Muncii, despre legea salarizării: Toți bugetarii primesc 25% de la 1 ianuarie 2018

de S.T.    |    06 Iun 2017   •   12:09
Ministrul Muncii, despre legea salarizării: Toți bugetarii primesc 25% de la 1 ianuarie 2018

Este haos de nedescris cu legea salarizării, în special cu banii pentru medici şi profesori. Aceştia nu vor mai beneficia de majorările promise de la 1 ianuarie, aşa cum promisese Guvernul, care se confruntă acum cu o criză fără precedent.

Surse din Ministerul de finanţe afirmă că sumele alocate celor din sănătate nu vor mai creşte cu 100%. Pe de altă parte, Ministrul muncii precizează că una dintre variante ar fi ca aceste creşteri să se facă eşalonat: salariile tuturor bugetarilor vor fi majorare cu 25% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie cei din sănătate vor primi încă 75%, iar cei din educaţie alţi 25%.

Informațiile au fost confirmate de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, marți, în direct la Antena 3.

De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, de la 1 martie încă 25% pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100% de la 1 martie, e variantă cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente p care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților”, a spus Ministrul Muncii, marți, la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat că toţi bugetarii îşi vor primi banii promişi, însă în două tranşe: prima - de la 1 ianuarie, iar a doua - de la 1 martie anul viitor.

În legătură cu afirmaţia lui Viorel Ştefan, potrivit căruia salariile din sănătate nu se vor mai dubla, Vasilescu a precizat că acesta nu a asistat până la sfârşit la discuţii şi că negocierile au fost continuate de secretarii de stat din Ministerul de Finanţe. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close