Motivul pentru care românii mor pe capete

05 Iun 2019   •   16:08
Motivul pentru care românii mor pe capete foto: Pexels.com

Aflată mereu într-un echilibru precar, România este o ţară care trebuie să facă faţă unor riscuri majore pornind de la degradarea naturii, poluarea mediului înconjurător, starea de sănătate a populaţiei, stilul defectuos de viaţă, deprofesionalizare, depopulare, lipsă de igienă, lipsă de activitate, lipsă de implicare etc.

Numărul celor peste 115.000 vieţi ce puteau fi salvate în România a fost publicat în ultimul studiu Eurostat, din iunie 2018, Eurostat fiind instrumentul de statistică al Uniunii Europene. România, Lituania şi Bulgaria se află în topul clasamentului privind morţile cauzate de un sistem neperformant de sănătate publică.

Un stil de viaţă tensionat, cu stres continuu şi griji mari pentru un trai decent, duce la slăbirea sănătăţii mintale şi fizice, la apariţia depresiei, la starea generală proastă, complicaţii şi tulburări psihice. Un om sănătos, bun de muncă, ajunge în timp un alienat, dependent de sistemul sanitar, consumator de resurse medicale, în pericol să ajungă la mâna asistenţei sociale. Ţara îşi transformă propriul cetăţean într-o legumă, scrie adevarul.ro. 

Parteneri
sati
x close