Antena 3 CNN Actualitate Social Navă în flăcări în portul Constanța-VIDEO

Navă în flăcări în portul Constanța-VIDEO

Navă în flăcări în portul Constanța-VIDEO
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
30 Oct 2017   •   20:06

Mai multe echipaje de pompieri intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care a izbucnit pe o navă militară Dragor care arde în portul Constanța.

Echipajul navei s-a autoevacuat imediat cum a simțit miros de fum. Din fericire, nu există victime.

Potrivit ultimelor informații, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, în jurul orei 19.

Este a doua navă importantă care ia foc în mai puțin de 72 de ore în portul Constanța.

Şeful de Stat Major al Comandamentului Flotei, comandorul Mihai Panait, a declarat luni seară că incendiul de la bordul Dragorului Maritim 24 a fost lichidat şi nu s-au înregistrat victime, oameni răniţi sau intoxicaţi cu fum, situaţia fiind total sub control. 

"În această seară, la bordul Dragorului Maritim 24 a avut loc un incident la compartimentul maşini al navei. Grupele de vitalitate ale navei şi ale Portului Militar Constanţa au acţionat în conformitate cu procedurile de operare în vigoare, s-a apelat pentru sprijin şi pentru rapiditate prin 112 la ISU Dobrogea, care au venit cu promptitudine şi ne-au ajutat. În momentul de faţă, incendiul a fost lichidat, evaluăm situaţia şi urmările, pentru a vedea exact care sunt paşii următori. Nu sunt victime, nici oameni răniţi sau intoxicaţi cu fum. Toată situaţia se află sub control. În prezent, nu se cunoaşte cauza incendiului, se evaluează situaţia pentru a se stabili cu exactitate din ce cauză a izbucnit incendiul. În momentul izbucnirii incendiului, la bordul navei se aflau militarii care se află în serviciul de permanenţă şi şi-au desfăşurat activitatea cu rigoarea militară care ne caracterizează. Muniţia şi armamentul din zona respectivă au fost evacuate de urgenţă în Dana Militară şi s-au luat toate măsurile în conformitate cu procedurile în vigoare", a precizat comandorul Mihai Panait pentru Agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: flacari
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close