Antena 3 CNN Actualitate Social Noile taloane de pensii. Detaliile la care trebuie să fie atenţi seniorii

Noile taloane de pensii. Detaliile la care trebuie să fie atenţi seniorii

Pensionarii vor avea parte de noi taloane de pensii în ianuarie, odată cu acordarea sumelor suplimentare pentru a face faţă scumpirilor.

Noile taloane de pensii. Detaliile la care trebuie să fie atenţi seniorii
de Alexandra Dima    |    25 Noi 2022   •   14:24

Odată cu pensiile mărite din 1 ianuarie 2022 și taloane de pensii vor avea parte de specificaţii diferite. Pentru a vedea exact cu ce sumă le-a fost suplimentată venitul, pensionarii trebuie să fie atenţi la câteva detalii suplimentare.

Odată cu majorarea punctului de pensie de la 1586 de lei, cât este acum, la 1784 de lei, de la 1 ianuarie 2022, în jur de cinci milioane de pensionari din România vor primi noile taloane.

Chiar şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat ce modificări vor fi făcute, cum vor arăta noile taloane și ce va scrie pe ele.

Potrivit acestuia, procesul de tipărire al noilor cupoane de pensii va începe pe la jumătate lunii decembrie, ținând cont că actul normativ trebuie să se publice în Monitorul Oficial.

Pe noile taloane de pensii se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei.

Astfel, în cazul unui pensionar care are 1450 de lei, pe talon va sta scrisă valoarea pensiei, dar și valoarea ajutorului de care pensionarul va beneficia, respectiv 1.000 de lei, sumă ce va ajunge la beneficiar în două tranșe. Prima tranșă se va acorda chiar în luna ianuarie.

Pensionarii cu o pensie între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei. Ajutor financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Suma suplimentară a acestora va fi de 600 de lei.

Cea de a doua tranşă de ajutor va fi acordată în octombrie sau noiembrie, a anunţat ministrul Marius Budăi.

×
Subiecte în articol: taloane de pensie pensii marite
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close