Antena 3 Actualitate Social Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor

Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor

03 Mar 2018   •   11:08
Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Potrivit statisticilor, numărul victimelor traficului de persoane a crescut cu aproape 27% în 2017 faţă de 2016. Cele mai multe victime sunt tinere care sunt ademenite cu un loc de muncă în străinătate sau cu o poveste de dragoste.

Una dintre victimele traficului de persoane, o tânără care în 2016, în timp ce era în clasa a IX-a, a plecat în străinătate, cu acordul mamei sale, unde credea că o să lucreze.

Ajunsă în Anglia, fata a fost forţată să se prostitueze. „Acesta a întâlnit două fete de 20 si 24 de ani care i-au cerut ajutorul. Aceste două victime, împreună cu victima minoră, au fost recrutate şi transportate din România de recrutori români care le-au promis că vor lucra cu forme legale. Fetele au visat la un viitor mai bun, însă odată ajunse în Regatul Unit, visul lor s-a transformat într-un coşmar. Le-au fost luate paşapoartele şi au fost trimise să se prostitueze", a explicat Ciprian Ghiţuleasa, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

Cele două fete reuşiseră să fugă, iar în urma descinderii autorităţilor şi victima minoră a fost salvată şi ulterior i-a fost acordat ajutor specializat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close