Antena 3 CNN Actualitate Social Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor

Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor

Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Mar 2018   •   11:08

Potrivit statisticilor, numărul victimelor traficului de persoane a crescut cu aproape 27% în 2017 faţă de 2016. Cele mai multe victime sunt tinere care sunt ademenite cu un loc de muncă în străinătate sau cu o poveste de dragoste.

Una dintre victimele traficului de persoane, o tânără care în 2016, în timp ce era în clasa a IX-a, a plecat în străinătate, cu acordul mamei sale, unde credea că o să lucreze.

Ajunsă în Anglia, fata a fost forţată să se prostitueze. „Acesta a întâlnit două fete de 20 si 24 de ani care i-au cerut ajutorul. Aceste două victime, împreună cu victima minoră, au fost recrutate şi transportate din România de recrutori români care le-au promis că vor lucra cu forme legale. Fetele au visat la un viitor mai bun, însă odată ajunse în Regatul Unit, visul lor s-a transformat într-un coşmar. Le-au fost luate paşapoartele şi au fost trimise să se prostitueze", a explicat Ciprian Ghiţuleasa, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

Cele două fete reuşiseră să fugă, iar în urma descinderii autorităţilor şi victima minoră a fost salvată şi ulterior i-a fost acordat ajutor specializat.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close