Antena 3 CNN Actualitate Social Orașul din România care aseară a fost invadat de urși

Orașul din România care aseară a fost invadat de urși

Orașul din România care aseară a fost invadat de urși
08 Noi 2017   •   00:41

Jandarmii prahoveni au intervenit, marţi seară, pentru a alunga mai mult de zece urşi care au coborât în staţiunea prahoveană Buşteni, o ursoaică şi puii ei intrând în curtea unui localnic.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, patru apeluri înregistrate la numărul unic de urgenţă 112 au semnalat, după lăsarea întunericului, prezenţa mai multor urşi în Buşteni.

Iniţial, un urs a fost văzut pe DN 1. Acesta s-a speriat de farurile unei maşini şi a intrat pe o stradă laterală. El a fost alungat în pădure de o patrulă de jandarmi prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

Ulterior, o ursoaică şi cei doi pui ai ei au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu, alţi şapte urşi fiind observaţi în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu din localitate, arată sursa citată.

Şi în aceste situaţii, jandarmii au acţionat pentru îndepărtarea animalelor.

De asemenea, un localnic a anunţat că o ursoaică şi cei doi pui ai ei au intrat în curtea sa. Un echipaj intervine pentru gonirea lor.

Luni seară, două ursoaice cu pui care au apărut pe două străzi ale aceluiaşi cartier din Buşteni au fost alungate de jandarmii montani.

"Jandarmii recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când constată prezenţa animalelor sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol", arată IJJ Prahova.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ursi busteni
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close