Antena 3 CNN Actualitate Social Percheziții la Ministerul Culturii. Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, Alexandru Frâncu, și doi angajați din minister, reținuți

Percheziții la Ministerul Culturii. Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, Alexandru Frâncu, și doi angajați din minister, reținuți

Percheziții la Ministerul Culturii. Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, Alexandru Frâncu, și doi angajați din minister, reținuți
29 Ian 2016   •   11:30

UPDATE 12.45Reacția ministrului Culturii, după ce DNA a descins la instituția pe care o conduce

UPDATE 11.30 - Fondatorul trupei Paraziţii care a fost prins în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii din Ministerul Culturii este Alexandru Frâncu, potrivit b365.ro.
________________________________

Știrea inițială 10.52

Sunt percheziții de amploare la Ministerul Culturii, vineri dimineață, după ce trei persoane au fost reținute, potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Română.
 
Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii împreună cu doi angajați din Ministerul Culturii au fost săltaţi de poliţişti în urma unui flagrant. Ei promiteau că au influență pe lângă o comisie a Ministerului care dădea avize pentru construcții. 
 
Ei sunt acuzați acum de luare de mită, dar și de trafic de influență, după ce un martor care este și denunțător în acest caz s-a plâns de faptul că pentru a obține un aviz de construcție i s-a cerut suma de 10.000 de euro drept șpagă.

”Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituții de cultură. Cel în cauză și alte două persoane care l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională au fost reținuți”, se arată în comunicatul Poliției.
 
Din cercetări a reieșit că, în ianuarie 2016, cel în cauză ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obținerii unui aviz, pretinzând că are influență asupra funcționarilor unei comisii de avizare din minister, atât direct, cât și prin intermediul unui alt bărbat, mai spun cei de la Poliție.
 
”Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentația necesară obținerii avizului din luna iulie 2015 și i-ar fi condiționat obținerea avizului de remiterea a 10.000 de euro”, se arată în comunicat.
 
Se pare că membrii comisiei sunt bănuiți că ei făcuseră o cutumă din a cere mită mare pentru avize de construcție.
 
 

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii perchezitii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close