Antena 3 CNN Actualitate Social Rețelele sociale, un pericol extrem pentru sănătatea copiilor. TikTok, cel mai mare dușman

Rețelele sociale, un pericol extrem pentru sănătatea copiilor. TikTok, cel mai mare dușman

Expunerea de lungă durată la rețelele sociale pot provoca daune sănătății mentale și bunăstării copiilor și adolescenților. Acest avertisment vine din partea medicului șef al Statelor Unite ale Americii, doctorul Vivek Murthy.

Rețelele sociale, un pericol extrem pentru sănătatea copiilor. TikTok, cel mai mare dușman
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Axinia    |    24 Mai 2023   •   13:53

Rețelele sociale pot avea efecte extrem de nocive asupra sănătății mentale ale copiilor și adolescenților, arată raportul realizat de Vivek Murthy, medicul șef din SUA. 

Cercetările sunt încă în curs de desfășurare. Medicul american a mai precizat că folosirea excesivă a rețelelor de socializare poate crește riscul de anxietate și depresie, de hărțuire online și stimă de sine scăzută. 

Cea mai periculoasă aplicație este TikTok, având un algoritm care face utilizatorii să rămână mai mult timp lipiți de ecranele telefoanelor.  Doctorul a îndemnat autoritățile să impună reguli mai stricte pentru utilizarea acestora, iar prinților le-a recomandat să stabilească limite.

În medie, un utilizator de TikTok petrece o oră și jumătate pe aplicație. 

Citește și: O fată de 14 ani a murit după ce a urmat mai multe provocări pe TikTok, în Marea Britanie 

 

×
Subiecte în articol: pericol rețelele de socializare TikTok
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close