Antena 3 CNN Actualitate Social Petre Daea despre războiul mondial al pâinii: "România nu va avea probleme"

Petre Daea despre războiul mondial al pâinii: "România nu va avea probleme"

Cât de aproape de România este războiul mondial al pâinii anunţat în Occident? Fostul Ministru al Agriculturii, Petre Daea, a răspuns în direct la Antena 3.

Petre Daea despre războiul mondial al pâinii: "România nu va avea probleme"
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2022   •   15:43

Petre Daea este optimist cu privire la situaţia României în acest aşa zis război mondial al pâinii. El a explicat condiţiile îngrijorării internaţionale, dar şi estimările pentru producţia românescă de grâu.

"În condiţiile în care ne aflăm şi focul acesta deschis în Marea Neagră, creeaza o serie întreagă de probleme între care şi aprovizionarea cu grâu.

Ştim foarte bine că peste tot se foloseşte, dar nu peste tot se produce. Iar Rusia şi Ucraina, care se află în conflict, sunt ţări exportatoare, se află în plutonul fruntaş al ţărilor producătoare de grâu care aprovizionează planeta, pe acele ţări care nu pot să producă şi sunt dependente de import.", a explicat Daea. 

El a mai spus că în ţările din bazinul Mării negre, printre care se află şi România, "îngrijorarea creşte exponenţial în condiţiile în care focul nu se stinge, iar blocajul este la ordinea zilei".

Pentru România nu sunt probleme deosebite, a precizat fostul ministru al Agriculturii. Culturile de cereale sunt în stare de vegetaţie, recolta începe să se adune peste o lună de zile la grâu, până atunci începem recoltarea orzului.

"Producţie există, stocuri există, România nu va avea o asemenea problemă, însă să fim tot timpul cu ochii pe ce trebuie şi în primul rând pe terenurile României, să le cultivăm.", a spus Petre Daea.

El a mai estimat că deşi nu suntem într-o situaţie delicată, "tulburările vor continua atâta timp cât focul acesta nu se stinge şi nu intră în normalitate fluxurile comerciale".

Petre Daea a estimat totodată că guvernanţii au luat deja măsurile corecte, asigurând fermierilor bani ca să poată cultiva terenul şi să întreţină culturile. 

Ministrul de externe italian avertizează: ”Războiul Mondial al pâinii a început deja”

×
Subiecte în articol: petre daea pâine
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close