Antena 3 CNN Actualitate Social Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului a fost votată de plenul Senatului

Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului a fost votată de plenul Senatului

Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului a fost votată de plenul Senatului
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
25 Sep 2017   •   18:03

Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 72 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi patru abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2017 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. 

La dezbaterile de săptămâna trecută, senatorul PNL Alina Gorghiu declara că ordonanţa prin care se stabileşte un plafon maxim al cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul de 8.500 de lei este expresia unei politici represive la adresa familiei, anunţând totodată că liberalii vor ataca proiectul de lege pentru la CCR în momentul în care va fi adoptat. 

"E o ordonanţă pe care Guvernul a gândit-o superficial. E o politică represivă la adresa familiei şi la adresa creşterii natalităţii. (...) Nu doar grupul liberal a sesizat aspectele de constituţionalitate. Sunt foarte mulţi cei care le-au sesizat. Din păcate, Avocatul Poporului, prietenul PSD, nu a înaintat sesizarea noastră la Curtea Constituţională şi, evident, dacă ordonanţa va fi votată, va exista o sesizare la CCR", a spus Gorghiu în şedinţa de marţea trecută a plenului Senatului. 

În replică, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a afirmat că prin ordonanţă s-a urmărit corectarea unor derapaje. 

"Eu nu am văzut această ordonanţă ca fiind o lege care să plafoneze, ci care să realizeze o corectitudine în ceea ce priveşte indemnizaţia pentru creşterea copilului. Banii nu sunt ai PSD, nici ai PNL, dar niciun leu nu se poate distribui decât potrivit legislaţiei pe care Parlamentul României o aprobă. Şi această lege asta vine să facă: să corecteze derapajele", susţinea Andronescu. 

Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Senat crestere copil vot proiect
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close