Antena 3 CNN Actualitate Social Povestea americanului care a abandonat arheologia pentru o româncă. Și s-a făcut pizzer

Povestea americanului care a abandonat arheologia pentru o româncă. Și s-a făcut pizzer

Povestea americanului care a abandonat arheologia pentru o româncă. Și s-a făcut pizzer
23 Iul 2016   •   19:11

Eric De Sena este doctor în arheologie cu o carieră prodigioasă. A ajuns în România în 2003, s-a îndrăgostit până peste cap de o româncă şi a decis să renunţe la meserie pentru a deschide o pizzerie împreună cu soţia, scrie adevarul.ro.

Doctor în arheologie, Eric De Sena (48 de ani) a păşit pentru prima dată pe pământ românesc în 2003. La scurt timp, avea să pună bazele unui proiect de cercetare complex la situl roman de la Porolissum, în comuna Mirşid, judeţul Sălaj. Născut în Statele Unite ale Americii, Eric de Sena are un CV impresionant. Doctor în arheologie, a predat timp de aproape zece ani arta veche şi arheologia la Universitatea americană „John Cabot“ din Roma. Din 2012 până în 2014 a fost directorul Centrului American de Cercetare din Sofia, Bulgaria.

A făcut săpături arheologice la Porolissum De-a lungul carierei, a făcut săpături arheologice la Roma, Pompei, în Ostia Antică, precum şi în alte situri extrem de importante din Italia. Timp de şase ani, între 2004 şi 2010, a condus împreună cu fostul director al Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Alexandru Matei, Porolissum Forum Project, o tabără de arheologie pentru studenţii străini. „A fost un proiect măreţ, care m-a făcut să iubesc tot mai mult România şi care s-a dezvoltat de la un an la altul. Am adus în tabăra de la Porolissum aproximativ 80 de studenţi americani şi canadieni, fiecare dintre ei ajungând să îndrăgească aceste locuri şi chiar să revină aici“, ne-a spus Eric de Sena.

Mai multe, pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: arheologie
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close