Antena 3 CNN Actualitate Social Prăjitura care a cucerit milioane de inimi. "Ochii lui Petre Roman", un desert neașteptat

Prăjitura care a cucerit milioane de inimi. "Ochii lui Petre Roman", un desert neașteptat

Din categoria rețetelor răcoroase de vară, prăjitura "Ochii lui Petre Roman” este alegerea perfectă pentru un desert pe care fiecare gospodină îl va îndrăgi. Toţi vor fi încântați de gustul ei: atât copiii, cât și adulții.

Prăjitura care a cucerit milioane de inimi. "Ochii lui Petre Roman", un desert neașteptat
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2021   •   22:22

Cheia de succes a unui prânz desăvârșit sau a unei cine memorabile este fără doar şi poate desertul. Cu alte cuvinte desertul este gustul care rămâne în amintirea tuturor.

În acest context, românii au creat rețete cu nume de poveste care pe lângă umor aduc şi o doză de creativitate în bucătărie.

Așa s-a născut şi prăjitura "Ochii lui Petre Roman”, despre care gospodinele spun că este un succes garantat, potrivit petitchef.ro.

Primul pas este blatul de cacao. Avem nevoie de:

8 ouă

3 lg cacao

8 lg zahăr

8 lg făină

1 praf copt

sare

1 zahăr vanilat

Mod de preparare: 

Se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle. Albuşul se bate spumă cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenușul și apoi făina cu praful de copt, cacaoa şi se amestecă bine cu o spatulă, de sus în jos. Se pune o hârtie de copt şi se toarnă blatul, lăsându-l la cuptor cam 30 de minute, la foc potrivit. După ce se răceşte, se taie în două.

Pasul doi, foile albe. Avem nevoie de: 

8 ouă

8 lg făină

8 lg zahăr

1 praf copt

1 zahăr vanilat

sare

Mod de preparare: Se prepară la fel ca blatul de cacao, numai ca aluatul se împarte în 3 şi se întinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tăvii, rezultând astfel 3 foi. Când scoateţi foile din cuptor, se răstoarnă pe câte un prosop ud şi se rulează ca la ruladă.

Pasul trei, crema de vanilie. Avem nevoie de: 

0.7 l lapte

7 lg zahăr

3 zahăr vanilat

7 lg făină

5 ouă

sare

200 gr unt

Mod de preparare: Se pune pe foc laptele, din care se opreşte o cană, zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute şi se amestecă încontinuu, să nu se prindă. În cana cu lapte pe care aţi oprit-o dizolvaţi făina, să nu aibă cocoloaşe, apoi turnaţi-o în fir peste compoziţia de mai sus şi continuaţi să amestecați. Este gata când arată ca o smântână groasă. Se dă la răcit. Se adaugă untul mixându-se bine. Se dă la frigider.

Pasul patru, crema de cacao. Avem nevoie de:

0.3 l lapte

3 lg zahăr

3 lg făină,sare

400 gr nutela

1 esență de rom

1 zahăr vanilat

100gr unt

Se prepară la fel ca crema de vanilie, numai că după ce se răceşte se pune romul, nutela şi apoi untul. Se dă la rece.

Asamblarea:

Se pune prima foaie de blat de cacao. Se pune un strat cu cremă de vanilie. Se umple foile cu cremă de cacao şi se rulează strâns. Punem ruladele cu crema de cacao pe blatul de cacao uns cu cremă de vanilie, pe lungime, una lângă alta. Apoi, punem restul de cremă de vanilie peste rulade şi cealaltă bucată de blat de cacao.

Turnăm o glazură de ciocolată din 100 gr de ciocolată şi 2 lg ulei, care se topesc la bain marie. Punem nişte cofetii de ciocolată sau de care avem şi dăm la rece. Prăjitură se taie în sensul invers de aşezare a ruladelor.

×
Subiecte în articol: Petre Roman prajitura desert vara
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close