Antena 3 CNN Actualitate Social Premierul Dăncilă, anunț despre infrastructură: Lansez un apel pentru a accelera aceste proiecte. Veniți cu soluții constructive

Premierul Dăncilă, anunț despre infrastructură: Lansez un apel pentru a accelera aceste proiecte. Veniți cu soluții constructive

Premierul Dăncilă, anunț despre infrastructură: Lansez un apel pentru a accelera aceste proiecte. Veniți cu soluții constructive
Sursa foto: Foto: gov.ro
19 Mar 2019   •   14:20

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un apel, marţi, pentru găsirea unor soluţii constructive astfel încât proiectele de infrastructură de transport să fie accelerate. 

"S-a vorbit despre cea mai acută problemă - infrastructura de transport. Avem această obligaţie, ca după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum pe repede-nainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România! Aş vrea să fac o scurtă paranteză aici, pentru că e singura modalitate ca toţi românii adevăraţi să afle aceste lucruri. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Piteşti - Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern. 

Ea a adăugat că motivele invocate de cei care au contestat acordul de mediu au fost numărul insuficient de culoare pentru mamifere mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. 

"Mă întreb: cum este posibil aşa ceva? În acelaşi timp, mă întreb ce interese au aceşti oameni, pentru că, cu siguranţă, nu au interes pentru România şi pentru români. Vreau să mulţumesc doamnei viceprim-ministru Graţiela Gavrilescu în acest sens, pentru că o serie de alte proiecte care erau blocate de ani de zile din acest motiv astăzi au intrat în linie dreaptă. Deja am îmbunătăţit legislaţia pentru a scăpa de aceste blocaje şi am extins legea parteneriatului public-privat, posibilitatea de a realiza cât mai multe proiecte de infrastructură în paralel", a adăugat ea. 

Potrivit premierului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află în Parlament marţi pentru a susţine modificările la legea achiziţiilor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dancila anunt infrastructura apel proiecte
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close