Antena 3 CNN Actualitate Social "Unii comercianți schimbă etichetele și vând produsele din străinătate ca fiind din România": Producătorii români de legume cer Guvernului limitarea importurilor

"Unii comercianți schimbă etichetele și vând produsele din străinătate ca fiind din România": Producătorii români de legume cer Guvernului limitarea importurilor

Importurile reprezintă o competență neloială pentru producătorii autohtoni. Când grădinile românilor sunt pline de legume și fructe proaspete, românii găsesc din ce în ce mai multe produse de import pe tarabele din piață.

de Alexandra Axinia    |    14 Iul 2023   •   12:35

Producătorii de legume cer Guvernului măsuri suplimentare pentru a limita intrarea în țară a legumelor de import. Multe dintre substanțele folosite în procesul de producție sunt total interzise în Europa, iar rezidurile de pesticide sunt mult mai mari și pot afecta sănătatea populației. 

"S-ar putea interzice importul din țările care nu fac parte din Uniunea Europeană pentru că în perioada în care noi producem, mai - septembrie, din cauza importurilor masive de fructe și legume din spațiul extracomunitar se blochează piața. 

Citește și: România, piață de desfacere pentru tomatele din străinătate. Țara noastră a devenit cel mai mare importator al roșiilor turcești

În această perioadă, în România intră zilnic peste 250 de tiruri a câte 20 de tone de legume și fructe din spațiul extracomunitar, mai ales din Turcia.  Acum când producătorii autohtoni produc mult, iar consumatorii caută produsele românești găsim pe piață foarte multe legume și fructe din străinătate. 

Ceea ce este și mai grav este faptul că unii comercianți schimbă etichetele și vând produsele din străinătate ca și cum ar fi din România.  De multe ori le-am cerut autorităților să facă controale pentru ca românii să nu mai fie păcăliți. Haideți să aplicăm legislația care este în vigoare", a declarat Ioan Păunel, membru fondator Uniunea Salvăm Țăranul Român. 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close