Antena 3 CNN Actualitate Social Proiect de lege: Consultații și analize gratuite pentru femeile însărcinate

Proiect de lege: Consultații și analize gratuite pentru femeile însărcinate

Proiect de lege: Consultații și analize gratuite pentru femeile însărcinate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Apr 2017   •   17:34

Partidul Social Democrat vine cu propuneri noi pentru femeile gravide, deoarece statistica mortalității infantile a României este destul de apropiată de zone precum Togo sau Samoa.  Astfel la inițiativa deputatului PSD Tudor Ciuhodaru (PSD)  se pun bazele unui proiect de lege menit să acorde numeroase avantaje pentru femeile însăricinate, scrie PSNews.ro.

Deputatul a afirmat că trebuie să existe mai multe beneficii pentru femeile gravide, precum consultații și analize gratuite, deoarece există multe femei care nu pot să își achite serviciile medicale.

Proiectul inițiat  de deputatul PSD a trecut deja de  Comisia de Sanatate si va ajunge la Camera Deputatilor, iar argumentele prezentate de politician fac referire la gradul ridicat de mortalitate infantilă și la sitația financiară redusă a multor femei.

„Acest proiect de lege corecteaza macar o parte din aceste consecinte nefaste si introduce intr-adevar politici demografice in cadrul unui program national de stimulare a natalitatii si de corectie a sanatatii reproducerii. Proiectul a fost elaborat dupa modelul din Marea Britanie, care a introdus aceste gratuitati inca din 1948 in National Health Service, realizând una din cele mai mici mortalitati infantile din lume”, a adăugat Ciuhodaru.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close