Antena 3 CNN Actualitate Social Proiect. Cei care refuză două oferte consecutive de muncă nu mai primesc șomaj

Proiect. Cei care refuză două oferte consecutive de muncă nu mai primesc șomaj

Proiect. Cei care refuză două oferte consecutive de muncă nu mai primesc șomaj
de M.Z.    |    13 Aug 2016   •   08:59

Românii care primesc ajutor social sau șomaj nu vor fi foarte fericiți dacă o inițiativă legislativă aflată acum în stadiul de proiect va fi adoptată de parlamentari. Concret, aleșii vor ca aceștia să nu mai primească bani din partea statului, fie șomajul, fie ajutorul social dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar poștașul, potrivit Libertatea.ro.

Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul muncii, prin Agențiile județene de formare profesională, unde li se oferă posibilitaea de a se reangaja, li se va tăia șomajul. În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soartă cu cei care nu merg deloc.

”Dacă aceștia care se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive  de muncă vor fi și ei scoși de la șomaj”, a spus deputatul PMP Petru Movilă, cel care va depune în septembrie legea în Parlament.

×
Subiecte în articol: somaj ajutor social angajare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close