Antena 3 Actualitate Social Proiect: Sucurile și ciocolata, accizate ca benzina

Proiect: Sucurile și ciocolata, accizate ca benzina

20 Mai 2017   •   08:41
Proiect: Sucurile și ciocolata, accizate ca benzina
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Băuturile răcoritoare şi dulciurile ar putea fi accizate precum ţigările şi alcoolul. Banii astfel obţinuţi ar trebui să ajungă la bugetul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Vorbim de un proiect al unui deputat social-democrat care în numai câteva luni va intra pe circuitul parlamentar.

Ideea supra-impozitării produselor cu un conţinut ridicat de zahăr este în acord cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care, în numeroase rânduri, a cerut statelor să ia măsuri de limitare a consumului de astfel de alimente.

Specialiştii OMS spun că există o legătură directă între creşterea explozivă a numărului de persoanelor care suferă de obezitate şi diabet şi consumul excesiv de produse cu un conţinut ridicat de zahăr.

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PSD Costel Lupaşcu, a explicat la Antena 3 de ce a recurs la această soluție.

„Un studiu recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează România pe un îngrijorător loc trei între țările din Europa la obezitatea infantilă. Iar această incidență este din ce în ce mai accelerată. În România, trei din zece copii sunt supraponderali, iar 8% dintre aceștia suferă de obezitate. Cel mai rău în cazul copiilor este faptul că se formează un comportament de consum neadecvat. Ei învață de mici să consume cantități uriașe de zahăr”, a declarat deputatul Costel Lupașcu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close