Antena 3 CNN Actualitate Social Sărbătoare mare sâmbătă. Ce trebuie să faci pe 25 noiembrie ca să te căsătoreşti cât mai repede

Sărbătoare mare sâmbătă. Ce trebuie să faci pe 25 noiembrie ca să te căsătoreşti cât mai repede

Sărbătoare mare sâmbătă. Ce trebuie să faci pe 25 noiembrie ca să te căsătoreşti cât mai repede
Sursa foto: Foto: doxologia.ro
24 Noi 2017   •   16:49

Sfânta Mare Mucenița Ecaterina este prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 25 noiembrie. Ecaterina s-a născut în Alexandria, fiind fiica guvernatorului provinciei egiptene, Contăş pe vremea împăratului Maximinus. Slavii o prăznuiesc pe Sfânta Ecaterina pe 24 noiembrie, în timp ce grecii, arabii și românii o cinstesc o zi mai târziu.

Încă din cele mai vechi timpuri au existat fel şi fel de tradiţii şi superstiţii legate de aceasta sfântă sărbătoare. Se spunea, spre exemplu, ca fetele nemăritate care posteau în ziua Sfintei Ecaterina urmau să îşi găsească sortitul.

De asemenea, femeile măritate, dar care aveau probleme în căsnicie, posteau în această zi pentru că soţul lor să se îndrepte, informează a1.ro.

În Franţa, femeile nemăritate care au trecut de vârstă de 25 de ani sărbătoresc această zi într-un mod cât se poate de inedit. Acestea îşi trimit cadouri între ele, se felicita, iar prietenii le fac bonete în culorile galben (semnifica credinţa) şi verde (semnifica înţelepciunea). Cele care primesc bonete le poartă întreaga zi, participând chiar la parade special organizate.

Femeile singure din Marea Britanie serbează şi ele această zi într-un mod deosebit, participând la parade ce se încheie cu focuri de artificii.

×
Subiecte în articol: sarbatoare traditii superstitii casatorie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close