x close

Secvenţial: Copiii nedoriţi ai României. Zeci de drame ies la iveală în fiecare zi

04 Oct 2015   •   19:38

37 de copii au fost abuzati, neglijati sau exploatati în fiecare zi în primele sase luni ale anului. În total, peste 6700 de copii au fost victime în primele şase luni ale anulu, iar mai bine de jumătate sunt din mediul rural. În trei sferturi din cazuri, a fost vorba de neglijare. Iar în peste 1.200 de cazuri copiii au ajuns în plasament de urgenţă.

Sunt mii de cazuri, mii de drame. Mii de copii care au nevoie de ajutor, mii de părinţi disperaţi. Adrian Ursu a prezentat o imagine de ansamblu a acestei situaţii, duminică, la "Secvenţial".

"Nu mi-aş permite vreodată să acuz părinţii, pentru că atâta vreme, cât tu ca stat nu eşti sigur că ai făcut tot ce se poate să îi ajuti, să îi înveţi cum să se poarte cu copiii lor, e greu să spui că te repezi să îi sancţionezi", a spus Gabriela Coman.


"Suntem o societate căreia nu îi pasă. Pur şi simplu nu ne pasă destul şi de aceea ni se întâmplă ce ni se întâmplă, de aceea trăim dramele pe care le trăim, la nivel general (...) Suntem indolenţi, nu ne pasă cu adevărat, nici de cel de lângă noi şi în final nici de noi înşine", a spus Andreea Marin, preşedinte al fundaţiei "Preţuieşte Viaţa".


Caz cutremurător în satul Dumeni din judeţul Botoşani. O femeie, aflată într-o situaţie disperată, şochează prin gestul ei. De teamă să nu ajungă pe străzi cu cei trei copii ai ei, a decis să caute o familie iubitoare pentru fiul cel mare, de doar 6, dând anunţ într-un ziar.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati