Alexandru Vişinescu, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare. Torţionarul a fost ridicat de acasă de Poliție

10 Feb 2016   •   14:48
Alexandru Vişinescu, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare. Torţionarul a fost ridicat de acasă de Poliție
UPDATE 14.48 - Torționarul Alexandru Vișinescu a fost ridicat de Poliție de acasă, miercuri, după condamnarea la 20 de ani de închisoare.
 
Conform procedurii, nu este obligatorie încătușarea lui, având în vedere că torționarul are circa 90 de ani.
 
Alexandru Vișinescu va sta pentru următoarele 21 de zile în carantină la Rahova și apoi se va decide dacă va fi mutat la alt penitenciar.

_____________________________________
 
Știrea inițială 11.30

Torţionarul Alexandru Vişinescu, primul torţionar trimis în judecată, a fost condamnat definitiv, miercuri, la 20 de ani de închisoare.
 
Vișinescu este acuzat de moartea a zeci de oameni în penitenciarul Râmnicu Sărat sub comanda sa.

În septembrie 2015, Vişinescu a fost condamnat în primă instanţă la 20 de ani de închisoare
 
Au trecut aproape 60 de ani de când Alexandru Vişinescu decidea pentru vieţile a sute de oameni. Şi trei ani de când a fost scoasă la lumină teroarea pe care a semănat-o. Între 1956 şi 1963, la Râmnicu Sărat, deţinuţii au fost trataţi mai rău ca animalele.
 
Zeci de oameni ar fi murit din cauza cruzimii la care au fost supuşi de fostul comandant, iar mărturiile celor care au supravieţuit şi ale rudelor acestora sunt cutremurătoare. 
 
Alexandru Vişinescu îi bătea până îi lăsa laţi pe podea. Nu le dădea mâncare, medicamente şi asistenţă medicală. Erau torturaţi atât fizic, cât şi psihic. Chiar şi aşa, la 90 de ani, torţionarul Vişinescu are în continuare privirea aspră şi vorba tăioasă. 
 
Anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Vișinescu la 20 de ani de puşcărie pentru infracţiuni contra omenirii. 
 
Totodată, magistraţii au acordat daune morale victimelor şi rudelor, pe care fostul comandat ar trebui să le plătească în solidar cu Ministerul de Interne şi Administraţia Nnaţională a Penitenciarelor.

În prezent, torţionarul trăieşte într-un bloc din centrul Capitalei, cu o pensie de peste 3.200 de lei pe lună.
 
 

Parteneri
x close