Antena 3 Actualitate Social Sezonul Sărbătorilor! Ce înseamnă de fapt miracolul acestor zile din Sezonul Sărbătorilor!

Sezonul Sărbătorilor! Ce înseamnă de fapt miracolul acestor zile din Sezonul Sărbătorilor!

25 Dec 2016   •   15:19
Sezonul Sărbătorilor! Ce înseamnă de fapt miracolul acestor zile din Sezonul Sărbătorilor!

Sezonul Sărbătorilor! este celebrat de Google cu un Doodle special. Este momentul ca în Sezonul Sărbătorilor! să ne amintim de lucrurile importante în viață, de cei dragi și de care ar trebui să ne fie reperele. Sezonul Sărbătorilor!

Sezonul Sărbătorilor! Care a fost prima biserică a lui Isus

Sezonul Sărbătorilor! Prima Biserică în care Hristos este prezent este peştera din Bethleem, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată duminică la Catedrala Patriarhală, la sărbătoarea Crăciunului. Sezonul Sărbătorilor!

"Hristos Domnul transformă peştera din Bethleem în Biserică. Prima Biserică în care Hristos e prezent e peştera din Bethleem. De aceea, la proscomediarul (locul primirii darurilor pe care le aduc credincioşii la Sfânta Liturghie - n.r.) unei biserici ortodoxe este pictată icoana Naşterii Domnului în Bethleem. Şi această pregătire a Sfintei Liturghii euharistice la proscomediar este tocmai perioada de la Naşterea Domnului până la ieşirea Sa în public la propovăduire, după Botezul său", a spus Patriarhul.

Sezonul Sărbătorilor! Imaginea Bisericii

Sezonul Sărbătorilor! Înaltul ierarh a adăugat că peştera din Bethleem este imaginea Bisericii.

"Pe Sinaxarul aghioritic al zilei de astăzi se spune că peştera din Bethleem este imaginea bisericii, ieslea e potirul care-l ţine înăuntru pe cel ce se face astăzi trup şi se dă spre hrană pentru viaţa lumii. Fecioara este tronul şi altarul său de jertfă, pentru că Pruncul a stat în pântecele fecioarei şi pe braţul ei ca pe un tron. Tronul de heruvimi din Ceruri este acum Fecioara pe Pământ şi este şi Altar pentru că pe Cruce Hristos s-a jertfit cu trupul luat din Fecioara Maria, iar ea a fost prezentă lângă Crucea lui atunci când El a murit pe cruce prin jertfa supremă de bunăvoie, când şi-a dat viaţa pentru Mântuirea Lumii. Mai departe se spune că Peştera este biserică. Îngerii, Iosif şi păstorii slujesc ca diaconi, iar Dumnezeu însuşi, Iisus Hristos, este Marele Preot care săvârşeşte această Sfântă Liturghie. Deci în peşteră avem Liturghia Naşterii Domnului", a afirmat Patriarhul Daniel.

Creştinii ortodocşi, catolici şi protestanţi sărbătoresc la 25 decembrie Naşterea Domnului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close