Antena 3 CNN Actualitate Social Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile COVID-19 | Ministrul Sănătăţii: "Nu-mi place să fac asta"

Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile COVID-19 | Ministrul Sănătăţii: "Nu-mi place să fac asta"

Austria este prima ţară din UE care reintroduce restricții. Masca de protecție FFP2 va fi din nou obligatorie în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a declarat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch.

Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile COVID-19 | Ministrul Sănătăţii: "Nu-mi place să fac asta"
Sursa foto: Pexels.com / Griffin Wooldridge
de Claudia Popovici    |    19 Mar 2022   •   18:21

„Nu-mi place să fac asta", a declarat ministrul Sănătăţii din Austria, Johannes Rauch, în timpul unei conferințe de presă vineri seara, adăugând că măsura se va aplica începând de miercuri şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricţiile revizuite vor veni în scurt timp.

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ţară în ultimele două săptămâni.

„Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni", a declarat Ministerul federal austriac al Sănătăţii, adăugând că „situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior".

Austria ra ridicat restricţiile la 5 martie, făcând obligatorii măştile de faţă FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close