Antena 3 CNN Actualitate Social Taximetriștii protestează miercuri în faţa Guvernului. COTAR: Vii în România, te supui legilor în vigoare şi poţi să faci ce activitate vrei

Taximetriștii protestează miercuri în faţa Guvernului. COTAR: Vii în România, te supui legilor în vigoare şi poţi să faci ce activitate vrei

Taximetriștii protestează miercuri în faţa Guvernului. COTAR: Vii în România, te supui legilor în vigoare şi poţi să faci ce activitate vrei
13 Feb 2019   •   12:59

Update: Peste 1.600 de taximetrişti protestează miercuri în Piaţa Victoriei, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

"Dorim ca Guvernul României să promoveze ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38 (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere - n. r.), modificare care se referă la posibilitatea de a sancţiona pe cei care execută transport public de persoane şi în special transport în regim taxi, fără autorizaţie. În acest moment ei nu pot fi sancţionaţi din cauza faptului că există în lege sintagma 'în mod repetat' şi trebuie dovedit acest caracter de repetabilitate", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Bogdan Dincă, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) Bucureşti.

Potrivit acestuia, în faţa Palatului Victoria se află între 1.500 şi 1.700 de maşini, iar un nou protest, de mai mare amploare, se anunţă pentru 27 - 28 februarie, în cazul în care nu se rezolvă cererile taximetriştilor.

"În prezent sunt în jur de 1.500 - 1.700 de maşini. Astăzi aşa am avut organizat protestul, până în 2.000 de maşini în Bucureşti. Avem organizat (un protest - n. r.) simultan şi în Iaşi, Braşov, Constanţa, Timişoara, Slatina, Târgu Mureş, Arad, iar pe 27 - 28 februarie, dacă nu se rezolvă, vor veni ei în Bucureşti, împreună cu transportatorii de maxi-taxi, autobuze şi microbuze", a precizat acesta.

La rândul său, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a precizat că o delegaţie a taximetriştilor se pregătea să depună un memoriu la Guvern.

"Ne-au chemat acum înăuntru (la Guvern - n. r.) să depunem petiţia. Cerem doar să se elimine această sintagmă 'în mod repetat' din Legea 38, astfel încât legea să fie respectată de toată lumea. Mai mult, dacă deţinem preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, înseamnă că România trebuie să respecte şi hotărârea Curţii Europene de Justiţie din 20 decembrie 2017, iar a veni în România şi a crede că faci o activitate nereglementată, neautorizată, nelicenţiată înseamnă că ai impresia despre noi că suntem o ţară bananieră. Nu, vii în România, te supui legilor în vigoare şi poţi să faci ce activitate vrei. Nouă nu ne e frică de concurenţă loială, dar ceea ce se întâmplă astăzi, haosul care este în transportul de persoane, aceste entităţi care fac transport de persoane - peste 100.000 de maşini în toată ţara - a ajuns un fenomen care văd că nu se poate stopa sub nicio formă", a explicat Ştefănescu.

Știrea inițială

Protest al transportatorilor, miercuri, în Capitală. Sute de taximetre sunt deja parcate, în faţa Guvernului.

Şoferii sunt nemulţumiţi de lipsa de reacţie a Executivului faţă de cerinţele transportatorilor care îşi desfăşoară activitatea legal.

Organizatorii susţin că, în România, sunt 100 de mii de persoane care funcţionează ilegal şi cer o reglementare mai clară. 

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România reia protestele de stradă, împotriva lipsei de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal”, se menţionează într-un comunicat al COTAR.

Citește și: Trafic blocat în centrul Capitalei. Care sunt rutele ocolitoare

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, susţine că mitingul transportatorilor nu este unul politic, ci intenţionează să atragă încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată din Legea Taximetriei sintagma 'în mod repetat', introdusă în 2015 de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova.

Ei ameninţă cu un miting de amploare în perioada 27-28 februarie, dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizaţi de persoane, când vor bloca Bucureştiul autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: taximetrişti guvern
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close