Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Tot mai multe cutremure și exerciții de alarmare în România. Cum trebuie să reacționeze populația

Tot mai multe cutremure și exerciții de alarmare în România. Cum trebuie să reacționeze populația

Tot mai multe cutremure și exerciții de alarmare în România. Cum trebuie să reacționeze populația
02 Mai 2018   •   19:17

Săptămâna trecută, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 4,5, la adâncimea de 144,738 kilometri, în zona Vrancea. La scurt timp, un alt cutremur s-a produs și în Marea Neagră. 

„În acest an, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, s-a produs în data de 14 martie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 139 kilometri. În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti”, spune Constantin Ionescu, director INFP.

Cea mai activă zi a fost cea din 20 martie, când au avut loc nu mai puțin de patru cutremure, toate de mică intensitate.

Acțiunea denumită „Miercurea sirenelor” se desfășoară începând cu august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. 

În România, există trei tipuri de alarme: alarmă de dezastre, cinci sunete, prealarmă aeriană trei sunete și alarmă aeriană 15 sunete. 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire cutremure România
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close