Antena 3 CNN Actualitate Social Trei cutremure au avut loc în câteva ore, în noaptea de luni spre marți

Trei cutremure au avut loc în câteva ore, în noaptea de luni spre marți

Trei cutremure au avut loc în câteva ore, în noaptea de luni spre marți
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    12 Dec 2017   •   08:03

Trei seisme s-au produs în numai câteva ore, în noaptea de luni spre marți, în zona seismică Vrancea și la Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cel mare dintre cutremure, cu magnitudinea de 3,9 grade, a avut loc puțin după miezul nopții de luni spre marți, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul s-a produs la ora locală 00:15, la o adâncime de 128,1 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (10 kilometri), Întorsura Buzăului (43 kilometri), Covasna (44 kilometri), Vălenii de Munte (47 kilometri) şi Mizil (47 kilometri). 

Potrivit site-ului INFP, în această dimineaţa, la ora locală 5:45, a mai avut loc un seism de magnitudine mică, respectiv 2,2 pe Richter, dar acesta a fost localizat în judeţul Vrancea.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri şi în apropierea localităţilor: Râmnicu Sărat (15 kilometri), Focşani( 23 kilometri), Odobeşti (23 kilometri), Panciu (38 kilometri) şi Mărăşeşti (39 kilometri). 

De asemenea, un alt seism de 2 grade s-a produs în noaptea de luni spre marți, la ora 4.53, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs pe 8 februarie, în judeţul Buzău şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti. 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close