Antena 3 CNN Actualitate Social Un monument care înfățișează un înger, dezvelit la un an de la tragedia de la Colectiv

Un monument care înfățișează un înger, dezvelit la un an de la tragedia de la Colectiv

Un monument care înfățișează un înger, dezvelit la un an de la tragedia de la Colectiv
de M.Z.    |    30 Oct 2016   •   12:15

Un monument care înfățișează un înger ce privește spre cer a fost dezvelit, duminică, la locul tragediei de la Colectiv.

Principesa Margareta, prezentă la eveniment, a transmis un mesaj la împlinirea unui an de la tragedia din clubul Colectiv, îndemnând la păstrarea vie a memoriei victimelor şi la respectarea, atât a darului vieţii, cât şi a oamenilor din jurul nostru.

Duminică, zona va fi loc de pelerinaj pentru toți cei care au pierdut acolo pe cineva.

În clubul Colectiv din Bucureşti, s-a produs cea mai cumplită tragedie din istoria contemporană a țării, în urmă cu un an. Artificiile aprinse în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity au declanşat un incendiu nimicitor. 

În doar 61 de secunde, focul a adus iadul pe Pământ. Timp de cinci luni, s-a murit încontinuu. Au pierit în foc sau în spitale, omorâţi de infecţii şi neputinţa sistemului, artişti, arhitecţi, fotografi, jurnalişti, olimpici.

La un an de la Colectiv, nu numai că nu s-a găsit niciun vinovat, dar nu s-a început judecata în niciunul din cele patru dosare deschise în urma tragediei. În dosarul principal, instrumentat de Parchetul General, cei trei patroni ai clubului Colectiv şi trei reprezentanţi ai firmei pirotehnice care a instalat artificiile sunt acuzaţi de ucidere din culpă pentru cele 64 de victime şi vătămare corporală în cazul a 20 de răniţi. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close