Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou scandal Hexi Pharma. Firmele fabricau și comercializau dezinfectanți necorespunzători pentru spitale

Un nou scandal Hexi Pharma. Firmele fabricau și comercializau dezinfectanți necorespunzători pentru spitale

Un nou scandal Hexi Pharma. Firmele fabricau și comercializau dezinfectanți necorespunzători pentru spitale
19 Mar 2019   •   09:36

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează marţi cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide.

"Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi comercializate către diverse unităţi spitaliceşti de pe teritoriul naţional produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor, care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ucraina face măsurători pe Bâstroe şi a cerut un expert român
x close