Antena 3 CNN Actualitate Social Vești bune pentru românii cu datorii. Aceștia ar putea primi sprijin de la stat

Vești bune pentru românii cu datorii. Aceștia ar putea primi sprijin de la stat

Vești bune pentru românii cu datorii. Aceștia ar putea primi sprijin de la stat
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
05 Iul 2017   •   09:51

Vești bune pentru românii care au credite la instituţiile financiare nebancare. Senatorul PNL Daniel Zamfir a iniţiat trei proiecte de lege prin care se limitează puterea acestor insituții. Astfel, dobânda penalizatoare ar putea fi limitată, iar cei care au fost executați şi-ar putea răscumpăra creanţa, plătind dublul sumei. 

Rată de promovare uluitoare la BACALAUREAT. Vezi REZULTATELE pe județe

Mai mult, ar putea fi introdus principiul dării în plată și la contractele de leasing financiar. IFN-urile acordă acum credite fără să prezinte clauzele uriașe și dobânzile enorme care sunt strecurate prin contract. Cele trei proiecte au apărut în urma situaţiei critice în care se află mulţi români. Sute de oameni şi-au pierdut casele din cauza dobânzilor uriaşe, cei mai mulţi dintre ei pentru sume infime în comparație cu valoarea caselor. Cele trei inițiative vor fi dezbătute începând cu luna septembrie, în procedură de urgență, în Parlament.

”Am strâns semnături de la toate partidele politice. Cele trei proiecte de lege au venit în umra constatării faptului că oamenii sunt abuzați pe următoarele domenii de activitate: leasing, IFN-uri și societățile de recuperare. Proiectele le-am depus pentru a se discuta în regim de urgență, în luna septembrie.”, a declarat Daniel Zanfir pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: proiect credite datorii romani stat sprijin
Parteneri
Ninsori abundente, astăzi, în România! Zonele care vor fi puternic afectate
x close