Vicepremierul Sevil Shhaideh, avertisment pentru autorităţile locale: „Gradul de absorbţie în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic nu depăşeşte 10%”

04 Mar 2017   •   17:16
Vicepremierul Sevil Shhaideh, avertisment pentru autorităţile locale: „Gradul de absorbţie în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic nu depăşeşte 10%” Foto: presidency.ro

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat sâmbătă, la Buzău, că în fiecare an Ministerul Dezvoltării alocă sume considerabile pentru autorităţile locale în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic, dar "gradul de absorbţie nu depăşeşte 10 la sută din suma alocată".

Potrivit vicepremierului, problema majoră o constituie refuzul proprietarilor de a pleca din imobile în perioada lucrărilor de consolidare.

"Din acest motiv, lucrările de consolidare sunt foarte mult îngreunate. Este destul de complicat să faci o lucrare de consolidare, mai ales pe interiorul clădirii, cu locatarii în imobil", a spus Shhaideh.

Vicepremierul a subliniat că anul acesta sunt alocate 25 de milioane de lei pentru finanţarea clădirilor cu risc seismic.

"Aşteptăm solicitările autorităţilor locale pentru a le finanţa în vederea consolidării", a afirmat Shhaideh.

Premierul Sorin Grindeanu şi viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-au aflat sâmbătă la Buzău.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close