Antena 3 CNN Actualitate Șoferii condamnați pentru ucidere din culpă vor avea cinci ani interdicție de a obține un nou permis

Șoferii condamnați pentru ucidere din culpă vor avea cinci ani interdicție de a obține un nou permis

O persoană care a fost condamnată pentru o infracţiune comisă ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi care a avut ca rezultat decesul victimei se va putea prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere doar după cinci ani de la data executării pedepsei.

Șoferii condamnați pentru ucidere din culpă vor avea cinci ani interdicție de a obține un nou permis
Sursa foto: ISU Alba
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   21:06

Acest amendament a fost admis la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, adoptat luni de Senat.

"A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele.

Am propus și colegii au fost de acord, astăzi, în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul penal pentru măsuri complementare.

Citiţi şi: Noi reguli pentru schimbarea permiselor de conducere. Ce condiţii trebuie să îndeplinească o categorie de şoferi

Acest amendament vine în continurea și în completarea proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de Legea Anastasia, proventă de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept.

Să nu uităm că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum", a scris pe Facebook senatorul PSD Robert Cazanciuc.

×
Subiecte în articol: şoferi ucidere din culpa permis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close