Antena 3 CNN Actualitate Soţul Alinei Bica, sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. DIICOT Braşov: Activitatea infracţională a început în decembrie 2010

Soţul Alinei Bica, sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. DIICOT Braşov: Activitatea infracţională a început în decembrie 2010

Soţul Alinei Bica, sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. DIICOT Braşov: Activitatea infracţională a început în decembrie 2010
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iun 2015   •   14:00
UPDATE 14.00 - Soţul Alinei Bica a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT, pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara, iar alte patru persoane, între care şi liderul grupării, Dan Vasile, au fost reţinute pentru 24 de ore.
   
Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, Mircea Bica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi are interdicţie de a părăsi ţara, el fiind cercetat pentru că ar fi comis, prin intermediul societăţii sale, două infracţiuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de 88.000 lei şi o tentativă de evaziune fiscală.

Sursa citată a mai precizat că alte patru persoane, între care şi liderul grupării, Dan Vasile, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală.


Bica a fost dus la audieri chiar de către foştii subordinaţi ai soţiei sale.

UPDATE 12.30
- Procurorul şef al DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, a declarat la Antena 3 că activitatea infracţională a acestei grupări a început în luna decembrie a anului 2010, iar ultimele retrageri de numerar au avut loc la începutul anului 2014.

Procurorul a precizat că prejudiciul total în acest dosar este de 3,4 milioane de lei, iar sumele circulate prin intermediul firmelor vizate în dosar ajung la peste 7 milioane de lei.

Întrebat în legătură cu măsurile preventive ce vor fi cerute pentru suspecţii din dosar, procurorul a subliniat că ele vor fi stabilite după finalizarea audierilor.


Procurorii DIICOT Braşov fac, miercuri dimineaţă, zece percheziţii la firme importante în domeniul construcţiilor din Făgăraş, într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Potrivit reporterului Antena 3, Ana Roman, vizată în acest dosar este inclusiv o firmă controlată de soţul Alinei Bica, Mircea Bica. Surse au precizat că soţul Alinei Bica a fost luat de acasă de către procurorii DIICOT şi este în drum spre sediul instituţiei, urmând să fie audiat.

În cursul zilei de astăzi, unsprezece persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Braşov.

Prejudiciul calculat în acest dosar se ridică la 11 milioane de lei.

Surse judiciare citate au precizat că liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu soţul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC.
   
Potrivit aceloraşi surse, Bica are o firmă de afine şi este suspectat că a scăzut şi el facturi în sumă de 80.000 lei.

×
Subiecte în articol: perchezitii Alina Bica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close