Antena 3 CNN Actualitate Stare de alertă în Timișoara! Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns la spital

Stare de alertă în Timișoara! Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns la spital

Stare de alertă în Timișoara! Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns la spital
Sursa foto: foto Agerpres
21 Noi 2019   •   11:35

E stare de alertă în Timișoara, unde nouă polițiști de la Serviciul Criminalistic, respectiv de la Serviciul de Investigații Criminale, care au intrat primii în blocul deratizat, au ajuns la spital acuzând stări de rău și dureri de cap.

Oamenii legii au fost supuși unor investigatii amănunțite timp de mai multe ore, miercuri, în intervalul orar 14.00 - 20.00, la UPU Spitalul Județean, întrucât analizele inițiale au indicat o posibila toxina care le-ar fi afectat ficatul. 

Citește și: Ofițer ISU: ”Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!”

Unii dintre ei au primit tratament medicamentos pentru ca analizele erau proaste. Totuși au fost lăsați să plece acasa. Toți au pus starea de sanatate pe seama oboselii si a stresului de la fata locului, potrivit Opinia Timișoarei.

Citește și: Scandal uriaș după tragedia de la Timișoara. Un bloc deratizat a fost evacuat a doua oară, deși oamenilor li s-a permis să se întoarcă în locuințe

O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se află joi la Timişoara pentru a acorda sprijin autorităţilor locale în vederea confirmării prezenţei unor substanţe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute, când trei persoane au decedat, iar alte câteva zeci au ajuns la spital în urma dezinsecţiei efectuate într-un bloc.

Cei trei specialişti, membri ai unei echipe de prelevare şi identificare a agenţilor chimici, bacteriologici şi radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din MApN, vor acţiona cu echipamente performante pentru detecţia fosforului remanent din diverşi compuşi organici şi anorganici de la faţa locului, precum şi pentru verificarea plenitudinii operaţiunilor de decontaminare desfăşurate până în prezent.

Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităţilor competente în vederea finalizării anchetei.

Intervenţia echipei SIBCRA la Timişoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului Apărării Naţionale de şeful Poliţiei Române.

Citește și: Bilanțul victimelor dezinsecţiei de la Timişoara: Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la 44

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close